Sokerointi

Karvanpoisto sokeroinnilla

Sokeroinnin historia vie meidät aina muinaiseen Egyptiin asti, missä sokerointia käytettiin ihon puhdistusmenetelmänä – karvanpoiston ohella.  Tässä onkin sokeroinnin etu muihin karvanpoistomenetelmiin verrattuna. Sokeroinilla saa samalla tehokkaasti kuorittua kuolleen ihosolukon, sekä vaatteista irronneet kemikaalit ja väriaineet ihon pinnalta. Myös kaikki hoitotuotteet imeytyvät paremmin sokeroidulle iholle.

Käyttämäni Alexandria Professional-sarja on ammattimaisen sokeroinnin uranuurtaja ja markkinajohtaja alallaan, sekä kansainvälisesti palkittu ja arvostettu brändi. Kaikki merkin hoitotuotteet ja sokerit ovat hajusteettomia ja vegaanisia. Alexandrian sokerit ovat 100 % luonnollisista ainesosista tehtyjä, eikä sen kehittelyssä ole käytetty eläinkokeita. Sokeritahna on valmistettu sokerista, vedestä, arabikumista ja sitruunamehusta.

Katso sokerointihinnasto tästä.

Miten sokerointi tehdään?

Sokerointi aloitetaan puhdistamalla sokeroitava ihoalue Alexandrian puhdistusaineilla, jonka jälkeen iho puuteroidaan. Sokeritahnan levitys tapahtuu aina vastakarvaan ja massa ”flikataan”, eli karva poistetaan, aina myötäkarvaan. Kun koko sokeroitava alue on saatu käytyä sokerin kanssa läpi muutaman kerran, poistan lopuksi tarvittaessa viimeiset yksittäiset karvat pinseteillä. Lopuksi iho viimeistellään antibakteerisella suihkeella, jonka jälkeen iho rasvataan Alexandrian voiteella.

Sokeroinnin edut

Sokeroinnilla karva saadaan poistettua aikaisemmassa kasvuvaiheessa, kuin vahatessa. Näin karvatuppi ehtii olla pidempään tyhjillään, jolloin se pikkuhiljaa surkastuu. Tämän myötä karva muuttuu vähitellen hennommaksi ja voi johtaa lopulta pysyvään karvattomuuteen säännöllisesti sokeroidulla alueella. Suomen talviolosuhteissa sokerilla saa myös hellävaraisesti, mutta erittäin tehokkaasti poistettua kuivan ja pölisevän ihosolukon. Sokeroinnin tekniikan ansiosta pystytään välttämään karvojen katkeaminen, mikä helposti muodostuu vahatessa ongelmaksi erisuuntaisen levitystekniikan takia. Kun karvat eivät pääse katkeamaan, vältytään myös turhilta tulehduksilta karvatupeissa.

Kenelle sokerointi sopii?

Sokerointi on lähtökohtaisesti kaikille sopiva karvanpoistomenetelmä. Sokeria käytetään ihonlämpöisenä, jolloin se sopii aivan kaikille ihoalueille. Se ei riko ihoa ja on turvallista käyttää myös suonikohjuisella iholla, sekä psoriaatikoilla. Sokeri myös mahdollistaa karvojen poiston herkiltäkin ihoalueilta, kuten limakalvoilta. Koska elävät ihosolut ovat kosteita, ei sokeri vesiliukoisena niihin tartu, vaan ainoastaan kuorii kuolleen ihosolukon pois ihon pinnalta. 

Sattuuko sokerointi?

Sokeroidessa, kuten muissakin juurineen tapahtuvassa karvanpoistossa, ei voi välttyä täysin kivulta. Jokaisen oma kipukynnys määrittelee paljon, minkä verran kokee sokeroinnin sattuvan. Kun karvoja on sokeroitu hieman pidempään, myös kivun tuntemukset vähenevät. Tämä johtuu siitä, että sokeroinnilla on jo tehokkaasti saatu vähennettyä karvan kasvua, eikä se ole niin tiheässä kuin ensimmäisillä kerroilla. Toisin sanoen, vähemmän irtoavia karvoja sekä vähemmän kipua. Karva alkaa myös irtoamaan paljon helpommin karvatupestaan, kun sitä on sieltä aiemminkin irrotettu. 

Myös eri ihoalueilla kivun määrä vaihtelee suuresti. Jollekin kivuliain alue voi olla brassi, toiselle kainalot ja kolmannelle ne ovatkin sääret. Pyrin tekemään sokeroinnin aina mahdollisimman miellyttäväksi ja painan kämmenellä sokeroitua aluetta aina kun siitä on sokeri poistettu. Naisilla myös hormonaalinen kierto voi lisätä kivuntuntemuksia tietyssä kierron vaiheessa. Sokeroinnin etuna on, että sokeri ei jää kiinni elävään ihosolukkoon, eikä näin ollen kisko tarpeettomasti ihoa.

Mitä täytyy huomioida sokerointiin tullessa?

Sokerointiin ensimmäistä kertaa tullessa suosittelen, että karva olisi vähintään noin 5 mm pitkää. Näin saamme mahdollisimman tehokkaasti poistettua kaiken näkyvän karvan jo ensimmäisellä sokerointikerralla. Ensimmäisten sokerointien jälkeen iholle voi jäädä tuntumaan vielä pieniä karvanpätkiä, sillä aiemmin höyläämällä lyhennetyt karvat ovat katkenneet kesken kasvukautensa ja voineet kasvaa enää vain hieman ennen lepovaiheeseen siirtymistä. Tämän takia alkuun voi kokea tarvitsevansa sokerointia hieman tiheämmin, muutaman ensimmäisen käynnin ajan. Sen jälkeen, kun kaikki karvat ovat ehtineet käydä kasvuvaiheensa läpi sokerointikäyntien aikana, niitä kasvaa huomattavasti vähemmän käyntien välissä.  Liian pitkä karva ei ole poiston kannalta ongelma, mutta se voi aiheuttaa ylimääräistä kipua, kun sokeri levityksessä vetää karvaa mukanaan. Älä myöskään kuori ihoasi juuri ennen sokerointia.

Alexandria vartalosokerointi, sokerointitahnan levitys iholle

Kasvojen alueen sokerointi

Jos olet tulossa kasvojen alueen sokerointiin eikä sinulta oli aiemmin poistettu kasvoilta karvaa juurineen, on suositeltavaa tehdä ensin pieni testialue kasvojen sivuun. Kasvoissa karva kasvaa paljon tiheämmin kuin muualla kehossa, ja osa ihmisistä voi saada ”histamiinireaktion” kasvojen sokeroinnista. Se ei ole vaarallista, mutta tekee ikävää pientä valkopäätä sokeroidulle ihoalueelle. Jos kasvojesi iho reagoi tällä tavoin, voi reaktiota vähentää sokeroinnin jälkeen hetkeksi aikaa levitettävällä Alexandrian mud puddle terveysmudalla. Myös suun kautta otettavan antihistamiinin lyhytaikainen käyttö estää usein koko reaktion tulemisen. Varmista antihistamiinin käytön sopivuus aina apteekin farmaseutilta tai lääkäriltäsi.

Sokeroinnin jälkeen

Sokeroinnin jälkeen ei suositella hikoilua, eikä ylimääräisten hoitotuotteiden levitystä iholle saman päivän aikana. Myös ihon kuorimista on hyvä vältellä hetki sokeroinnin jälkeen, onhan sokerointi jo itsessään erittäin tehokas sellainen. Sokerointikertojen välissä alueiden kuoriminen ja rasvaaminen auttaa karvoja nousemaan paremmin esiin ihosta, joka takaa entistä paremman sokerointituloksen. Samalla myös mahdollisten sisäänkasvaneiden tai ihon alle jumiutuneiden karvojen mahdollisuus vähenee, sillä kosteutetusta ja kuoritusta ihosta karva pääsee kasvamaan paremmin ulos. Auringolta tulee myös suojautua hyvin sokeroinnin jälkeen.

Kuinka minä päädyin sokeroinnin pariin?

Etsin vaihtoehtoa ihokarvojen höyläämiselle, kun ihoni ei sitä enää sietänyt ja löysin sokeroinnin. Pidemmän aikaa itse sokeroinnissa käyneenä aloin pohtimaan, että siinä olisi palvelu mitä olisi kiva tarjota omille asiakkailleni. Tutkin jonkun aikaa eri kouluttajatahoja ja päädyin lopulta Alexandrian tuotteisiin. Kävin myös kouluttautumassa maahantuoja Katin opeissa jotta opin oikeaoppiset tekniikat. Ja koska itse olen päässyt kokemaan sokeroinnin tuomat pitkäaikaiset edut, en voi muuta kuin suositella sitä myös sinulle!