parturi-kampaamo

Koko perheen parturi-kampaamo palvelee arjessa ja juhlassa

Senjan Salongista löydät itsellesi ja perheellesi kattavan valikoiman laadukkaita parturi-kampaamopalveluita. Teen myös kulmien ja ripsien kestovärjäyksiä, sekä kulmien muotoilua ja juhlaan tai muuhun tärkeään hetkeen on saatavilla meikkauspalveluita. 

Olen kouluttautunut useamman kouluttajan opeissa, koska haluan pysyä mukana hiusmuodin muutoksissa, uusissa innovaatioissa ja tekniikoissa. Tavoitteeni on että saat juuri sellaiset hiukset joita rakastat ja viihdyt jokaisella käynnilläsi salongissa, sydämellisesti tervetuloa! 

Parturi-kampaamopalveluiden hinnastoon pääset tästä.

Parturi-kampaamopalvelut

Hiustenleikkuut teen mallista ja toiveistasi riippuen koneella, saksilla tai veitsellä. Värjäyksiin löytyy useita tuotteita, myös Goldwellin Pure Pigmentsit jotka mahdollistavat värien personoinnin aivan uudella tavalla. Värjäyksistä, kiharakäsittelyistä ja kampauksista löydät kuvia myös Facebookista ja Instagramista.

Värjäykset

Hiusten värjäyksissä voidaan käyttää hapete- tai suoravärejä. Pystyn myös yhdistelemään eri sävyjä ja tummuuksia eri hiusten osiin, esimerkiksi tyvelle voidaan laittaa hieman tummempi ja syvempi väri kuin latvoihin, mikä tuo värjäykselle luonnollista ilmettä. Hiuksen ei tarvitse olla puhdas hapetevärejä varten, mutta suoravärin alle hiuksen tulisi olla puhdas. 

Hapeteväreillä ei itsessään pystytä juurikaan liikkumaan tummuudessa vaaleampaan, ainoastaan hieman pehmentämään edeltävää väriä, ellei lähtökohtana ole todella tumma väri. 

Suoravärien alle voidaan joutua vaalentamaan hiusta, jos toivottu lopputulos on kirkkaampi mitä oman hiuksen tummuus antaa tehdä. Värisävyjä on olemassa hyvin laaja skaala.  

Ennen Jälkeen
Ennen Jälkeen
Ennen Jälkeen
Ennen Jälkeen
punaiset hiukset ennen värjäystä
Ennen
polkkapituiset hiukset värjäyksen jälkeen
Jälkeen

Raidoitukset

Perinteisessä raidoituksessa raitaosioiden väliin jää myös omaa hiusta, jolloin yleisilme ei vaalene aivan niin voimakkaasti kuin koko pään täysraidoituksessa. Täysraidoituksessa yleisilme on lähes vastaava kuin täysvaalennetussa hiuksessa, täysraidoituksen tekemiseen menee myös enemmän aikaa. 

Joskus voi riittää, että joka toinen käyntikerta hius raidoitetaan vain hiusrajoilta ja pään päältä, seuraavalla kerralla taas kokonaan, tähän vaikuttaa käyntikertojen tiheys ja hiuksen kasvutahti. Jotta raidoittaminen onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, olisi optimaalinen käyntiväli 3kk tai pidempi.

Raidoituksia voidaan tehdä myös hapeteväreillä, jos hiuksiin halutaankin tummuutta, tai vaikka kuparista vivahdetta. Hiukset voi myös raidoittaa useammalla eri värillä samaan aikaan. Vaalennusaineella tehtyihin raitoihin suosittelen sävytystä pesupaikalla, näin saadaan niihin toivomasi sävymaailma, sekä raikkautta ja tyylikkyyttä lopputulokseen. Raidoitukseen kannattaa tulla mielellään puhtaalla hiuksella, jolloin raitaosioiden erottelu on helpompaa.

Vaalennukset

Vaalennuksissa otetaan huomioon aikaisempi värjäyshistoria, sekä hiuslaatu. Nämä tekijät vaikuttavat siihen, miten hius reagoi vaalennusaineeseen, kuinka monta vaalennuskäsittelyä hius kestää ja kuinka useasti vaalennus pitää toistaa päästäksemme haluttuun lopputulokseen. 

Tummasta vaaleaksi käsittely vaatii yleensä ainakin 3 vaalennuskertaa. Vaalennuksia ei voi tehdä liian tiheästi, vaan hiusta täytyy hoitaa vaalennusten välissä tehokosteuttavilla ja korjaavilla tuotteilla. Pelkkää tyvikasvua vaalentaessa tyvi ei saisi kasvaa liian pitkälle, jos tavoitteena on mahdollisimman puhdas ja vaalea hius. Suositeltu käyntiväli tyvivaalenuksissa on 4-6viikkoa, jolloin työskentely on sujuvaa, hiukselle mahdollisimman hellävaraista ja lopputulos olisi tasaisen kirkas. Käyntivälin tarkkuus korostuu, mitä tummempi oma hius on.

Hiustenpidennykset

Hiustenpidennyksiä teen teippipidennyksinä. Käytän hiustenpidennyksissä laadukasta ja hyvin suomalaiseen hiukseen sekoittuvaa Bp-hairin slaavihiusta. Pidennyksiä voidaan  laittaa vain yksi paketti tuuhentamaan, tai useampi paketti tuomaan myös lisäpituutta. Kauttani tilattuihin hiuksiin kuuluu maahantuojalta takuu, joten jos pidennykset lähtevät kiinnityskohdasta valumaan, niin korjaan tilanteen veloituksetta.  Asiakkaan itse tuomiin hiuksiin en voi antaa takuuta. Ennen hiustenpidennysten tilausta otamme hiuksistasi hyvät kuvat, jotta maahantuoja voi auttaa valitsemaan juuri oikeat käytettävät hiussävyt.

Lasten hiustenleikkaus

Perheen pienimmille liiketilassa on leluja, värikyniä sekä lehtiä, joita katsellessa ja leikkiessä oman vuoron odotus olisi mahdollisimman mukavaa. Ensi kertaa hiustenleikkuuseen tullessa pyrin kertomaan lapselle mahdollisimman hyvin mitä tehdään ja esittelen leikkuukoneet ja muut tarvikkeet, jos ne jännittävät. Leikkuun lopuksi löytyy myös pesussa pois lähteviä spray-värejä joilla hiuksiin voidaan tehdä tehdä kuvio tai raita.

Hiusten värjäystä hapettuvilla väreillä (kesto- ja kevytvärit) ei suositella alle 16-vuoden ikäisille, sillä sitä ennen iho läpäisee kemikaaleja vielä herkemmin ja näin ollen voi lisätä allergisoitumisen riskiä.

Hääkampaus ja juhlakampaukset

Hääkampauksen suunnittelussa otan huomioon esimerkiksi puvun ja korujen tyylin. Esimerkiksi onko puku olkaimellinen vai ei, tai onko se selästä avonainen. Korujen kanssa huomioidaan, ettei kampaus tule peittämään esimerkiksi näyttäviä korvakoruja, tai kilpaile liikaa korujen kanssa huomiosta. 

Hiuskoruilla saadaan kampaukseen lisää juhlavuutta ja niiden käyttöä kannattaakin ehdottomasti harkita. Minulta löytyy jonkin verran erilaisia hiuskoruja liikkeestä, jotka voidaan sisällyttää lisäksi kampauksen hintaan. 

Kampauksen kesto on tärkeää, kun juhlapäivä on pitkä ja tilanteet vaihtuvat. Kampauksen on kestettävä niin tanssin pyörteet kuin ilmanalan muutokset. Nutturat tai muut kiinnitetyt kampaukset kestävät paremmin pitkän juhlapäivän, kuin vaikkapa kiharrettu avonainen hius. Hiuslaatu vaikuttaa käytettävien muotoilutuotteiden kanssa paljon siihen, kuinka kihara pysyy muodossaan pitkän päivän läpi. Vuodenajat ovat kovin erilaisia Suomessa, kesällä ilma on kosteampaa ja talvella kuivempaa, joten myös sääolosuhteet otetaan huomioon kampausta suunniteltaessa. Kampauksissa voi joskus olla tarve käyttää hiuslisäkkeitä, esim. Hollywood-waves kiharakampauksissa klipsipidennykset ovat melkeinpä välttämättömät, jos hiusten halutaan olevan runsaat ja pysyvän koko päivän kauniina.

Autan mielelläni pohtimaan millainen kampaus voisi olla sinulle kaikista sopivin juhlaan kuin juhlaan. Huomioin suunnittelussa hiuslaadun  ja hiusten määrän, asut sekä mahdolliset korut ja hiuskorut. Hääkampauksissa ja muissa juhlakampauksissa suunnittelua voidaan tehdä suullisesti vaikka värjäyksen ja leikkuun yhteydessä. Voit myös varata erillisen koekampausajan. Yleensä muut kuin hääkampaukset eivät vaadi erikseen koekampausaikaa, kunhan ennen kampauksen tekoa tiedossani on hiusten mitta, sekä toivotun kampauksen tyyli.

Kampauksen suunnittelu on hyvä ajoittaa noin 2-4 viikkoa ennen juhlan ajankohtaa. Voit vaikka kerätä talteen kuvia kampaustyyleistä, jotka miellyttävät silmääsi niin pääsemme kuvien avulla suunnittelussa hyvin alkuun. Värit ja leikkaukset kannattaa tehdä 1-2 viikkoa ennen juhlaa.  

Hääkampauksen ja juhlakampauksen ajanvaraus

Kampausten sesonkiaika on kesä-elokuu, joten hääkampauksen ja koekampauksen ajanvaraukset kannattaa tehdä mahdollisimman ajoissa, jotta toteutus onnistuu valittuna ajankohtana. En kuitenkaan ota varauksia yli vuotta eteenpäin, joten sitä aikaisemmin aikaa ei voi varata.  Myös yleiset juhlapäivät kuten lakkiaiset, valmistujaiset sekä vanhojen tanssit ovat ajankohtia jolloin kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä ajanvarauksen suhteen. Salonki on avoinna joustavasti ja teen kampauksia myös lauantaisin.

Sulhasen hiustenleikkuu

Sulhasten tai muiden lyhyiden hiusmallien kanssa, leikkuun voi tehdä hyvin muutamia päiviä ennen juhlaa, näin malli ei kasva yhtään ulos ja niskalinja pysyy siistinä. Suunnittelua harvemmin tarvitaan, ellei halua hieman uudistaa mallia, tai jos haluaa saada hiukset tietyllä tapaa laitettua juhlapäivänä. Myös parran rajausta ja siistintää kannattaa miettiä tehtäväksi.

Tuotteet

Parturi-kampaamossa käytän pääasiassa Goldwellin tuotteita. Käytöstäni löytyy myös KC:n Luxima-kiiltosävytteitä. Tehokasta hoitoa värjäysten yhteydessä tai erillisenä hoitona saadaan b3 Brazilian Bondbuilderilla.

Elumen

Elumen mahdollistaa hiustenvärjäyksen PPD:lle allergisoituneille ja se on myös äärimmäisen hellävarainen hiukselle. Elumenilla pystytään tekemään myös kiiltokäsittelyjä värjäämättömään, tai hapetevärillä värjättyyn hiukseen. Sävyistä löytyy maanläheisten sävyjen lisäksi suosittuja shokkivärejä.

b3 Brazilian Bond Builder

Hiusmaailman kulttituote, b3 Brazilian Bond Builder, on vaalennusten ja värjäysten yhteydessä käytettävä, yksivaiheinen hiusten vaurioitumista ehkäisevä, suojaava ja hiusten kuntoa parantava tuote. Se vahvistaa hiuksen sisäistä rakennetta uudelleenrakentamalla sekä suojaamalla hiuksen kuitukerroksessa olevia rikkisiltoja. Hiukset jäävät käsittelyn jälkeen ihanan kiiltäviksi ja sileiksi.

b3 Demi Permanent Conditioner hoitokäsittely voidaan tehdä ilman värikäsittelyä, tällöin Bond Builder yhdistetään tähän tuotteeseen. Hoitokäsittelyn jälkeen hiukset ovat sileät, pehmeät ja helposti selvitettävät. Demi Permanent hoitokäsittelyn vaikutus kestää jopa 12 pesua, huomattavasti tavallista hoitoainetta pidempään.

b3 Split End Bonder latvakäsittely sulkee jo haaroittuneet latvat välittömästi ja antaa suojaa tulevia vaurioita vastaan. Hoidon vaikutus kestää hiuksissa jopa 4 viikkoa. Käsittely voidaan yhdistää muihin b3-hoitoihin.

Kotihoitotuotteet

Voit ostaa salongista mukaasi kotiin Goldwellin hoitotuotteita ja muotoilutuotteita. Hyllystä löytyy myös joitakin yksittäisiä tuotteita erityistarpeisiin muilta merkeiltä mm.  Cutrin bio+, Loreal Metal Detox ja Four Reasons Color Mask. 

Olen valikoinut myyntihyllyyn vain hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia tuotteita, jokaiselle hiuslaadulle ja kaikkiin tarpeisiin. Kerron tuotteista mielelläni lisää ja suosittelen juuri oikeanlaiset hoitotuotteet sinulle, jotta uudet hiuksesi pysyvät hyväkuntoisena ja kuin vasta kampaamosta tulleina myös kampaamokäyntien välissä.